#6 De Parel

Parels aan een snoer
Verloren parel

Op deze locatie in het park ligt het (speel)kunstwerk ‘De verloren parel’ (2015) van Madeleine Berkhemer. Een ketting van parels en los daarvan een ‘verloren’ parel.
Berkhemer heeft haar ontwerp geïnspireerd op het bochtige lijnenspel van de ontwerper van het park (Zochers), op dieren die in het park voorkomen en op de fantasie van kinderen. 
In het gras ligt een levensgrote gebroken parelketting van 67 parels. Aan een van de einden ligt een grote schelp van een zoetwatermossel met daarin een speelfonteintje. 


Levensvraag #6

Welke parels heb jij al aan je levensketting mogen rijgen ?

Welke parel ben jij ooit verloren c.q. wil je nog eens vinden ? 

Route

Vanaf deze stop verlaat je het park en loop je in de richting van de Parkkade/Parkhaven. In het water van de Parkhaven zie je een groot drijvend Chinees restaurant en toko. Rechts van dit drijvend object is een aanlegsteiger van de Watertaxi.
In de Parkhaven stap je op de Watertaxi, de leukste manier van openbaar vervoer in Rotterdam!

Ga hiervoor naar steiger 65, voor de oversteek naar steiger 58. Je kunt soms opstappen en anders even bellen naar de centrale op 010-4030303:

NB: Je kan ook kiezen om naar steiger 56 te gaan, dan stap je over naar de ss Rotterdam. Op dat schip kan je iets drinken, eten, rondkijken, etc. waarna je de route kunt vervolgen.

Corona-update juli 2020:
Aan boord van de Watertaxi is een mondkapje verplicht (zo nodig te koop bij de schipper). Voor de actuele regelgeving zie de site van de Watertaxi.